Všetci si uvedomujeme, že siete a internet neukazujú realitu takú, aká je. Zdá sa mi to, alebo sa už stretávame menej?

Rada stretávam živých ľudí. Ľudí, s ktorými sa môžem zabudnúť v dlhej debate, že si ani nevšimnem ako nám uplynul čas. S ktorými prekecáme hodiny o všetkom a o ničom. Zdieľame svoje pocity, oči nám žiaria a hltáme každé slovo a máme toho toľko čo povedať. Domov odchádzame spokojní a inšpirovaní. Zdá sa mi to, alebo sa už stretávame menej? Odkedy máme počítače a mobily, mnohým sa už nechce …

Read More »

Vždy vyzeráme tak, ako sa cítime. Naše emócie a pocity pochádzajú z nášho vnútra.

Lepší vrabec v hrsti, ako holub na streche

Niekedy hovoríme, že nás niekto rozhneval alebo nám ublížil. Ale nikto nás nemôže prinútiť k tomu, aby sme cítili niečo iné než to, čo už máme v sebe. Rovnako nám nemôže niekto odskrutkovať vrch hlavy, vliezť do nej a stlačiť nám tlačidlo hnevu, či strachu alebo takto nám spôsobiť akúkoľvek bolesť prinášajúcu vnútorné utrpenie.

Read More »

Chodíte po lekároch a počúvate, že „nič sa nenašlo“? Vy ale máte stále problémy s trávením?

Vedomosti o fungovaní vášho tela, ktoré máme od rodičov a z prírodovedy zo základnej či strednej školy, nám pravdepodobne na celý život nevydržia. Je potrebné ich resetovať a dopĺňať. Nie preto, aby ste sa stali lekármi, ale preto, aby ste rozumeli svojmu telu a mohli upraviť svoje správanie. Správanie a starostlivosť o svoje telo. To je cesta, ako zabezpečiť, aby vám vaše telo vydržalo čo najdlhšie v efektívnej forme.

Read More »

Zanedbanie rozhovoru so sebou má za následok neschopnosť plnohodnotne sa rozprávať s druhými.

Zanedbanie rozhovoru

Zanedbanie rozhovoru so sebou má za následok neschopnosť plnohodnotne sa rozprávať s druhými. Sedia dve kamošky na káve a vedú rozhovor. Prebrali už asi všetko…podprsenky, diéty, deti, svojich partnerov, domácich miláčikov, šéfa myzogýna aj „kravy-kolegyne“. Keď vstali od stola, skonštatovali: Dobre sme si pokecali, tak o mesiac sa stretneme zas. Obe sú spokojné. Poznáte to, nie? Je to také mlátenie …

Read More »

RNDr. Jozef Valuch: Ruská škola hladovania je overená cesta. Prerušovaný pôst má svoj význam tiež

RNDr. Jozef Valuch

Možno si položíte otázku či je liečebné hladovanie zdravé, aj keď užívate lieky. Alebo sa sám seba pýtate či je to správna cesta pre cukrovkára, prípradne, čo to robí s obezitou? Môže fungovať hladovka ako prevencia? Otázok veľa... Pán doktor, RNDr. Jozef Valuch, CSc. zodpovedal všetky... a aj niečo navyše

Read More »

Dym z byliniek je liečivý. Môže odstrániť negatívnu energiu, ale aj urieknutie? Ako správne vydymovať?

Dym z byliniek

Keď som bola menšia a v rodine sa narodilo dieťa, jedna z prvých vecí bola, že sme bábätku dali na ruku červenú stužku. Robilo sa to proti tzv. ušknutiu - tak sme hovorili urieknutiu u nás na dedine. Nech si už myslíte čokoľvek o rituáloch a poverčivosti, isté je, že existujú veci medzi nebom a zemou. A čo s tým má dym z byliniek? 

Read More »

Možno najdôležitejšie, čo môžeme učiť deti odmalička, je, aby si dávali pozor, čím kŕmia svoju myseľ.

Možno najdôležitejšie, čo môžeme učiť deti už odmalička, je, aby si dávali pozor, čím kŕmia svoju myseľ. „Pretože to, ako myslia, ako cítia, čo rozprávajú a čo konajú ovplyvní, ako budú vnímať svet. Ak budú všade hľadať len chyby, problémy, nebezpečenstvo a niečo negatívne, vytvoria si obraz sveta, ktorý je voči nim nepriateľský a ktorému sa treba neustále brániť. Keď …

Read More »

Stáva sa vám, že hovoríte zreteľne, ale človek vo vašej blízkosti vás nepočúva? Nie je počúvanie ako počúvanie…

Vraj si vlastné myšlienky tvoríme v hlave z našich predstáv, ale aj uložených spomienok či iných myšlienok. Pomocou písmen a vyslovených slov ich vnášame do vonkajšieho sveta. Do sveta ľudí, vzťahov, predmetov, živlov... a mnohé zostanú zapísané v knižniciach či pamäťových diskoch.

Read More »

Liečivé vydymovanie domu vás môže zbaviť (nielen) negatívnej energie. Ako a čím vydymovať?

Aj vy okolo cítite negatívnu energiu? Z niektorých ľudí - alebo doma? A cítite, že niekedy vám niektorá návšteva alebo klient zanechá v priestore energetický darček? Tak dnes sa budem rozprávať s bylinkárkou a odborníčkou na aromaterapiu aj o tom, ako sa zbaviť negatívnej energie pomocou vydymovania... Liečebné vydymovanie - mojim hosťom bola Mirka Števková.

Read More »

Zmena pohlavia, náhradné materstvo, rodová teória sú vážne hrozby. Uvádza dokument Dignitas Infinita

Zmena pohlavia, náhradné materstvo, rodová teória sú vážne hrozby. Vatikán to zverejnil v Dignitas Infinita Vatikán pred pár dňami označil chirurgické zákroky na zmenu biologického pohlavia a náhradné materstvo za vážnu hrozbu pre ľudskú dôstojnosť, pričom ich postavil na rovnakú úroveň ako interrupcie a eutanáziu, označované za praktiky, ktoré porušujú Boží plán pre ľudský život. Podľa spravodajského webu Vatican news …

Read More »

Vyčítame si navzájom svoje nedokonalé prirodzenosti, ktoré by sme si mali na druhých vážiť a obdivovať.

Temperament je zdrojom smútku i radosti

Rozvahu a pomalšie tempo flegmatika hodnotí cholerik ako lenivosť. Naopak, cholerikovu schopnosť okamžite reagovať a veci  bleskovo riešiť vidí flegmatik ako zbrklosť. Zatiaľ, čo si melancholik myslí, že udeľuje cenné rady a objektívnu spätnú väzbu, sangvinik ho aj s jeho večnou kritikou posiela kade ľahšie a obviňuje ho z neznesiteľného poučovania a memorovania.  Najprirodzenejším základom jeho správania je totiž improvizácia (metóda pokus - omyl), čo melancholik považuje za neospravedlniteľnú nezodpovednosť a hazard.

Read More »

Tomáš Lukavec: Ak všetci chcú, aby si hovoril, buď ticho. Ak ťa všetko hnevá, neprejav hnev, prejav súcit

Tomáš Lukavec

Existujú dve možnosti: chodiť po chráme života a sveta a sťažovať sa a reptať, alebo naozaj na chvíľu zavrieť ústa a cítiť, hýbať sa. To je strašne nepríjemné, zásadne nepríjemné a drastické, pretože nás naučili, najmä tu v euro-zóne, ako všetko treba rozpitvávať.

Read More »

Mikroplasty sú už aj v plodovej vode budúcich mamičiek. Našli sa aj v mrakoch. Čo spôsobujú?

Mikroplasty sú už aj v plodovej vode budúcich mamičiek

S vysokoškolským pedagógom a popularizátorom témy ovplyvňovania počasia Radovanom Dluhým Smithom som sa rozprávala o mikroplastoch v nás, ale aj v mrakoch. Je to téma, ktorú som zachytila za posledné mesiace dvakrát. Raz z výskumu z čekej univerzity, kde ako prví na svete zachytili mikroplasty už aj v plodovej vode. A potom prišla správa z TA3 o mikroplastoch v oblakoch, ktoré môžu ovplyvňovať počasie. Ako to vlastne celé je?

Read More »

Väčšie bruško, oslabená brušná stena, diastáza, bolesti krížov? Všetko je inak – Monika Šrenkelová

Diastáza

Niektoré ženy majú celý život bruško ako po pôrode. Alebo vyzerajú akoby boli tehotné. Niektorí muži túžia po sixpacku. Aj aj ženy. A nejde to... Čím to je a ako to napraviť? A čo ženy po operáciách maternice či po cisárskom reze? Za čo všetko môže oslabená brušná stena? Čo je to diastáza? A čo menopauza a oslabené bruško? Má to vplyv na inkontinenciu či bolesti krížov či kĺbov? Aj o tom sa dnes budeme rozprávať s Monikou Srenkelovou.

Read More »

Dušek: Prvú polovicu života nás učia hlúposti a druhú polovica života sa tieto hlúposti snažíme odnaučiť

Dušek: Prvú polovicu života nás učia hlúposti a druhú polovica života sa tieto hlúposti snažíme odnaučiť Predstavte si napríklad situáciu v škole. Učiteľka zadá úlohu a posmeľuje deti: „Deti kto bude prvý, kto bude prvý? No, kto bude prvý?“ Volá učiteľka na deti, ktoré dávno vedia, kto z nich bude prvý. Hlavne to dobre vedia tie pomalšie, ktoré prvé nebudú. To sa v …

Read More »

Prečo sa niekomu darí plniť si sny a inému nie? Všetko je to o mentálnom nastavení.

Plniť si sny

Vyriešte si najskôr svoje strachy, svoje zranenia a neprospešné vzorce. Ak nie úplne, tak aspoň čo najviac. Naučte sa byť vo svojom strede, kontrolovať svoju myseľ a ovládať svoje emócie. Nalaďujte sa pravidelne na budúcnosť, akú chcete zažívať a začnite sa správať ako človek, ktorým sa chcete stať. Musíte tomu veriť.

Read More »

Pôjde autorka Pottera do väzenia? Spisovateľka v minulosti neraz čelila obvineniam z transfóbie.

Na škótske ženy je vyvíjaný tlak zo strany vlády, aby zavrhli biologické fakty. Pôjde autorka Pottera do väzenia? Niektoré krajiny si vo svojich zákonoch posúvajú hranice možného. Či skôr kedysi nemožného? Inak sa to nedá nazvať, pretože to, čo bolo kedysi považové za normál sa dnes mení a zasiahlo to aj oblasť humoru, prípadne toho, čo sa môže označiť ako …

Read More »

Je jedno, kto je prezidentom, vašou šacou je prežiť svoj život podľa seba – šťastne, spokojne a v láske. TU a TERAZ.

Je jedno, kto je prezidentom, vašou šacou je prežiť svoj život podľa seba - šťastne, spokojne a v láske. TU a TERAZ.

Prosím všetkých, ktorí hľadajú barličku, o ktorú chcú oprieť svoj smútok z neúspechu pána Korčoka alebo radosť z úspechu pána Pellegriniho, aby skúsili odvnímať, že rozhodovanie občanov Slovenskej republiky bolo reakciou na to, čo ostatné roky prežili. A že ak niekto nechcel, aby sa takto rozhodli, mal k týmto voľbám pristupovať inak.

Read More »