Kuracie na smotane s „tajnou“ zmesou korenín, slivkami a sušenými dubákmi – originál recept

kuracie na smotaneKuracie na smotane s tajnou zmesou korenín, slivkami a sušenými dubákmi – originál recept

Radi si vymýšľate svoje vlastné recepty? Dnes ráno som vstala s myšlienkou na slivky a dubáky. V chladničke som mala kuracie mäso od farmára – posledné zásoby, kým príde nová zásielka chutného mäsa bez prídavkov vody vo forme krehčenia… Šľahačku som mala tiež a v tom som si spomenula na „tajnú zmes“ od Dušana Plichtu. Kuracie na smotane trochu inak? A nápad bol na svete…

Ingrediencie

  • cca kilo kuracích pŕs
  • za veľkú hrsť sušených dubákov
  • 8 sušených sliviek
  • šľahačka
  • 4 cibule
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 struky cesnaku
  • korenie harrisa – malá lyžička
  • zmes od Dušana Plichtu – Powerlogy Upgraded Organic Turmeric
  • kolienka alebo iná cestovina

Postup

V hrnci (ideálne AMC – rýchla príprava zaručená), som osmažila cibuľku, prihodila kilo pŕs, vopred namočené hríby a slivky, lyžicu harrisy a korenia od Dušana Plichtu, trochu soli a zaliala vodou. cca pol litra. Uzatvorila som hrniec a nechala 20 minút povariť. (V obyčajnom hrnci treba asi hodinku… odhadujem…)

Po uvarení som doplnila šľahačku s 2 lyžicami špaldovej múky (zátrepka) a 2 strúčiky cesnaku. Prepojenie týchto korenín s dubákmi a slivkami? Hotové nebo v ústach. Moji chlapi by vám povedali svoje… A ja tiež.

Tajná zmes?

Powerlogy Upgraded Organic Tumeric je univerzálnym korením. Je ideálne na prípravu zlatého mlieka či kurkuma latte, ale skvele sa hodí aj na varenie, napríklad ako kari korenie do obľúbených receptov. Napríklad aj do toho môjho dnešného…

Kuracie na smotane s korením

Kuracie na smotane – príloha?

Uvaríte kolienka alebo inú cestovinu, ktorú máte doma po ruke. A môžete podávať. Toto množstvo nám vyšlo na 6 bohatých porcií, teda ostane aj na zajtra. Ak nemáte doma v zásobe kolienka, dajte si pokojne domáci špaldový chlebík. Recept na chlieb, ktorý upečie aj chlap, nájdete aj v našom magazíne.

Vyskúšate?

Dobrú chuť…

Pripravila a odfotila: Martina Valachová

Mohlo by vás zaujímať