Jarná pomazánka plná vitamínov? Tip na jednoduchú a veľmi chutnú jarnú pomazánku.
Jarná pomazánka plná vitamínov? Ľahko ju pripravíte za 5 minút. Keď príde nečakaná návšteva, je to skvelá možnosť, ako pohostiť a zároveň uctiť, ako sa patrí. Dá sa pripraviť kedykoľvek počas roka, ale najlepšie v zime alebo na jar. Prečo? Pretože sa pripravuje s chrenom. Chren je koreňová zelenina, bohatá zdroj vitamínu C, E, provitamínov A – karoténov, vitamínov skupiny B, minerálnych látok (železa, horčíka, draslíka, vápnika a fosforu), antibakteriálnych a fytoncídnych látok. Sú to látky, ktoré brzdia rast mikroorganizmov, niečo ako rastlinné antibiotiká. Ak máte radi chren, vyskúšajte túto jarnú overenú nátierku!
Suroviny na prípravu
- Tvaroh – 300 g
- med – 1 PL
- cesnak – 1 veľký rozdrvený strúčik
- himalájska (keltská) soľ – podľa chuti
- olivový olej na varenie alebo jeho jemný variant – 2 PL
- čerstvo nastrúhaný alebo nakladaný chren – podľa chuti (1 lyžička )
- kapary na podávanie, pór
Jarná pomazánka – postup
Doma máme väčšinou tvaroh alebo jogurt v chladničke. Zmiešame všetky ingrediencie a ochutíme pridaním chrenu, soli, medu.
Môžete použiť aj čerstvo nastrúhaný chren.
Množstvo, ako aj dochutenie soľou je na vás. Je lepšie pridávať ho po troškách.
Hotovo…
Niekedy je sila v jednoduchosti.
Recept je od Radka z Uzdravte se jídlem.
Čo odporúča na jar tradičná čínska medicína?
Nedávno sme sa s Renatou rozprávali o jej uzdravení vďaka jedlu. Čo je pomohlo aby sa zbavila problémov? V rozhovore načrtla aj to, čo telo potrebuje na jar… Ak ste rozhovor ešte nevideli, pozrite sa naň. Možno aj vám pomôže…
Pripravila: Martina Valachová