Tieto potraviny a nápoje nekonzumujte, ak sa chcete vyhnúť aspartámu a jeho účinkom na telo

Aspartam v potravinách a nápojochAspartam v potravinách a nápojoch. Tieto potraviny a nápoje nekonzumujte, ak sa chcete vyhnúť aspartámu a jeho účinkom na telo

Aspartam v potravinách a nápojoch? Pred časom som robila rozhovor s Ivanou Stenzlovou a je dobré si pripomenúť, čo všetko nám priemyselne spracované potraviny spôsobujú a ako sa vyhnúť zložkám, ktoré sa postupne ukazujú v plnej svojej nahote. Podľa aktuálnych správ môže aspartám prispievať k rakovine.

Na tému umelých sladidiel, ale hlavne, ako sa stravovať zdravo a čo si všímať pri nákupoch potravín som sa rozprávala s mikrobiologičkou Ivanou Stenzlovou. Ivana sa venuje celkovo zdravému životnému štýlu a stravovaniu prakticky celý život. Vyštudovala mikrobiológiu a učí ľudí, ako sa stravovať a vyhýbať priemyselne spracovaným potravinám. Už sme spolu robili jeden rozhovor na tému cvrčky v strave.

V tomto rozhovore som sa na tému aspartam v potravinách a nápojoch pýtala aj:

  • Ako vnímate umelé sladidlá?
  • Ako je možné, že až po desaťročiach v predaji zrazu príde takáto informácia, že reálne ohrozuje zdravie a môže mať za následok rakovinu?
  • Čo to vlastne aspartam je, kde vznikol a odkedy sa zacal pouzivat ako sladidlo?
  • Ako je možné, če je to dovolené?
  • Viete porovnať aspartam s obyčajným cukrom?
  • Pod akymi inými označeniami a kde všade by sme aspartam našli?
  • Ako interaguje v tele?




  • Ako sa dá sladidlám typu aspartam vyhnúť?
  • Ktoré ďalšie sladidlá v priemyselne spracovaných potravinách by si mali ľudia pri nákupe potravín a nápojov všímať? Kde najviac ľudia robili a robia chyby? Čo im najviac škodí?
  • Zvlášť kategóriou tvoria ľudia s cukrovkou. Tí často nakupujú umelé sladidlá namiesto cukru. Čo pre nich odporúčate?
  • Čo si myslíte o Stevii?
  • My aktuálne na Slovensku môžeme natrafiť na články o hoaxoch a konšpiráciách v oblasti potravín. Dokonca som sa dočítala, že geneticky upravené potraviny sú zdravé. Veď gény jeme aj tak. Písala som o tom v magazíne 40plus
  • Ako sa pozeráte na GMO vy z pohľadu mikrobiologičky?

Viac v rozhovore…

Aspartam v potravinách a nápojoch – všetko, čo potrebujete vedieť…

Verím, že vás rozhovor zaujme a že vám dá aj AHA momenty…

Budem rada za zdieľanie a tiež za podporu na KO-FI https://ko-fi.com/odznovapodcast

Ak NEchcete platiť kartou, môžete prispieť aj na účet o.z. vo FIO bank : SK45 8330 0000 0022 0165 1060 – do poznámky uveďte, že ide o dar.

Ďakujem

Martina Valachová

Mohlo by vás zaujímať