fbpx

Ešte stále je obdobie sezónneho ovocia. „Bublaninka“ so škoricou. Jemný koláčik, ktorý osvieži a život osladí

Bublanina s černicami, slivkami a broskyňamiBublanina s černicami, slivkami a broskyňami

Pripravila som si jednoduchú bublaninku. Je to klasika, ale tentokrát som ju vyskladala z ovocia od rodiny. Bublanina s černicami, slivkami a broskyňami. Niečo zo severu, niečo z dolniakov. Vznikol jemný koláčik. Keďže doň išla aj škorica, bublanina mala hnedý nádych.

Ovocie:

  • veeeľa domáceho ovocia
  • veeeľké černice od mojej svokry tu od severu
  • slivky a broskyne od sestrinej svokry z dolniakov

RECEPT

Recept na túto bublaninu mám ho uložený ako Čučoriedkový koláč od ujca Jana

Cesto:

  • 250 g hladkej múky špeciál
  • 150 g polohrubej múky
  • 230 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • dala som teraz aj 1/3 ČL perníkového prášku do pečiva a
  • dala som teraz aj mletú škoricu (asi 1 ČL)
  • 1 hrnček mlieka (3 dcl som dala)
  • 1,5 dcl oleja
  • dala som 3 vajcia (namiesto 2)

Postup prípravy bublaniny

Všetko spolu vymiešame.

Plech vymastíme a vysypeme polohrubou múkou.

Cesto dáme na plech.

Navrch dáme ovocie (hocijaké).

Ak chcete koláč robustnejší, pripravte si aj mrveničku…

Na mrveničku som použila:

  1. 3 PL kryštálového cukru
  2. 3 PL hrubej múky
  3. toľko masla, aby sa cukor a múka spojili do mrveničky

Pečieme na 180 °C približne 25 – 30 minút (treba urobiť test špáradlom – keď sa cesto na špáradlo nelepí, tak je bublanina hotová).

Bublanina s černicami, slivkami a broskyňami

Dobrú chuť

Lýdia Linetová

Ako servírovať jedlo - inšpirácie

 

Korektúry: Katarína Málková

Katarína Málková, jazyková korektorka

Máte firmu alebo projekt, kde potrebujete pomôcť s textami a korektúrami? Katarína Málková vám s nimi veľmi rada pomôže. Kontaktovať ju môžete tu: https://www.facebook.com/Corectus/

Mohlo by vás zaujímať