fbpx
Sviečková omáčka s mäsom a knedľou LOWCARB bez mlieka a múky

Sviečková omáčka s mäsom a knedľou LOWCARB bez mlieka a múky

Pri spôsobe stravovania LOWCARB  si treba uvedomiť vysoký podiel vlákniny a bielkovín. Nie sú to rýchle cukry, po ktorých sa veľmi ľahko a rýchlo priberá. Tieto jedlá sú sýte a napriek tomu sa po nich človek vôbec necíti unavený. Stačia aj menšie porcie, a to vďaka svojmu zloženiu.

Poďme teda na recept – Sviečková omáčka s mäsom a knedľou LOWCARB bez mlieka a múky

Na prípravu budeme potrebovať:

Koreňová zelenina cca kilogram v tomto zložení

  • mrkva
  • petržlen
  • zeler – zeler super zahusťuje, nebojte sa ho a nešetrite ním

Mäso podľa chuti – každý nech si vyberie to svoje -na 4 porcie potrebujete cca 500 – 600g mäsa. Na vrch každéj porcie mäsa môžete dať ešte aj kúsok slaninky.

Zeleninu posolíme, orestujeme na masle ( ja som ju restovala rovno na plechu). Na orestovanú zeleninu poukladáme kúsky mäsa, poukladáme ešte trochu masla a pečieme prikryté alobalom alebo v jánskej mise zhruba 2,5 hodiny na 170 stupňov.

Po odkrytí som mäso ešte trochu zapiekla.

Zeleninu aj s výpekom rozmixujeme na kašu a dochutíme koreninami. Ja zvyknem dať aj trochu sitrónovej šťavy.

KNEDĽA bez múky ako príloha k sviečkovej

Budete potrebovať:
  • 200 g nastrúhanej, už vyžmýkanej cukety (posoliť, nechať odstáť)
  • 4 vajcia
  • 3 PL psylium
  • 100 g mandľová múka (ja mixujem mandle v mixéri a vznikne mi múka)
  • soľ podľa chuti
Z cestíčka urobíme valček, zabalíme ho do fólie a varíme 30 minút vo vode alebo bez fólie nad parou tak, ako klasickú knedľu. Sviečková omáčka s mäsom a knedľou LOWCARB bez mlieka a múky je to výborné, sýte a výživné jedlo.
Dobrú chuť!

Autorka je lektorka, koučka, autorka „Bábky, ktoré liečia dušu“

O jej príbehu a o tom, ako vyrába bábky, ktoré liečia dušu sme písali aj tu:

Zuzana Almáši Koreňová: Bábky, ktoré liečia dušu

Páčia sa vám naše recepty?

Radi varíte alebo pečiete? Pošlite nám fotografiu a recept, radi ho uverejníme v našom magazíne. Krásne dni prajeme!

Podporte knihu o tom, ako si budovať finančnú rezervu v predpredaji. Ďakujem. Martina Valachová