Pri spôsobe stravovania LOWCARB si treba uvedomiť vysoký podiel vlákniny a bielkovín. Nie sú to rýchle cukry, po ktorých sa veľmi ľahko a rýchlo priberá. Tieto jedlá sú sýte a napriek tomu sa po nich človek vôbec necíti unavený. Stačia aj menšie porcie, a to vďaka svojmu zloženiu.
Poďme teda na recept – Sviečková omáčka s mäsom a knedľou LOWCARB bez mlieka a múky
Na prípravu budeme potrebovať:
Koreňová zelenina cca kilogram v tomto zložení
- mrkva
- petržlen
- zeler – zeler super zahusťuje, nebojte sa ho a nešetrite ním
Mäso podľa chuti – každý nech si vyberie to svoje -na 4 porcie potrebujete cca 500 – 600g mäsa. Na vrch každéj porcie mäsa môžete dať ešte aj kúsok slaninky.
Zeleninu posolíme, orestujeme na masle ( ja som ju restovala rovno na plechu). Na orestovanú zeleninu poukladáme kúsky mäsa, poukladáme ešte trochu masla a pečieme prikryté alobalom alebo v jánskej mise zhruba 2,5 hodiny na 170 stupňov.
Po odkrytí som mäso ešte trochu zapiekla.
Zeleninu aj s výpekom rozmixujeme na kašu a dochutíme koreninami. Ja zvyknem dať aj trochu sitrónovej šťavy.
KNEDĽA bez múky ako príloha k sviečkovej
- 200 g nastrúhanej, už vyžmýkanej cukety (posoliť, nechať odstáť)
- 4 vajcia
- 3 PL psylium
- 100 g mandľová múka (ja mixujem mandle v mixéri a vznikne mi múka)
- soľ podľa chuti
Autorka je lektorka, koučka, autorka „Bábky, ktoré liečia dušu“
O jej príbehu a o tom, ako vyrába bábky, ktoré liečia dušu sme písali aj tu:
Páčia sa vám naše recepty?
Radi varíte alebo pečiete? Pošlite nám fotografiu a recept, radi ho uverejníme v našom magazíne. Krásne dni prajeme!