Pohánka s baby špenátom a rajčinami. Rýchle a zdravé jedlo, ktoré oceníte aj ako prílohu k mäsu
Nedávno sme zverejnili recept na prípravu pohánky s bryndzou. Je to chutná obdoba klasických bryndzových halušiek. Bola som prekvapená z čítanosti a zásahu. Že by sa ľudia naozaj vrátili k pohánke?
Pohánka má mnoho chutí…
Pohánka je tvárna a veľmi chutná. Ak ju, samozrejme, viete pripraviť. Ozvala sa nám čitateľka Iveta Košíková ( Iveta je inak znamenitá pekárka, teda tortárka – rozhovor s ňou sme už v minulosti priniesli TU: )
Pripravuje pohánku s baby špenátom a rajčinami. A poslala obrázok a aj recept.
Pohánka s baby špenátom a rajčinami – čo budeme potrebovať?
- 500g pohánky
- Baby špenát
- Rajčiny
- Cesnak
- Maslo – cca 50 g
- Olivový olej – 2 lyžice
- Parmezán
Postup prípravy
Na masle (25 g) a oleji (aby sa nám maslo neprepálilo) opečieme roztlačený cesnak do zlatista. Množstvo cesnaku podľa chuti, ale netreba sa ho báť. Potom pridáme pohánku a podlejeme ju horúcou vodou. Udusíme.
Na inej panvici na masle a oleji opäť opečieme cesnak a pridáme nakrájané rajčiny. Podusíme. Na záver pridáme baby špenát. Premiešame a už nedusíme, aby nám špenát zbytočne nepustil vodu. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Servírujeme na pohánku a na vrch posypeme parmezánom. Kto chce, a má rád, môže pridať aj trochu chilly. Toto jedlo je zdravé, chutné a sýte. Môžete ho jesť samostatne, prípadne ako prílohu k pečenému mäsu.
A už len zjesť.
Dobrú chuť!