Máte radi kuraciu pečeň? Ak áno, tak recept na KURACIU PEČEŇ S HROZNOM A KARAMELIZOVANOU CIBUĽOVOU OMÁČKOU sa hodí kedykoľvek počas roka.
Mnohí sa pečene boja, a pritom má vysoký obsah živín – železo, selén, či vitamíny A, B, K. Ak obľubujete chuť slanej a sladkej chute, toto jedlo je pre vás ako stvorené.
Recept na unikátnu kuraciu pečeň s hroznom a karamelizovanou cibuľovou omáčkou
Ingrediencie:
- pol kila kuracej pečene
- 6 strúčikov cesnaku
- 5 veľkých cibulí (najlepšie červenej)
- zemiaky/batáty, hrozno
- maslo, olivový olej, soľ, oregano, mleté čierne korenie, med, sójová omáčka
Nakrájanú a očistenú pečienku okoreníme a na masle s olejom z prudka opražíme z oboch strán.
Pridáme 2 strúčiky pretlačeného cesnaku a oregano, preložíme do rúry, aby ostali teplé.
Vo výpeku opečieme cibuľu, nakrájanú na pásiky, pridáme roztlačený zvyšok cesnaku, lyžicu medu, popražíme, pridáme sójovú omáčku.
Podusíme.
Po vypnutí pridáme hrozno, prekrojené na polovicu.
(Ja vyberám aj kôstky).
Podávame so zemiakovou kašou, najlepšie batatovou.
Toto jedlo presvedčí aj najväčších odporcov pečene, napr. aj moju dcéru. Chutí skvele.
Dobrú chuť