Domáce pečivo bez múky s bylinkami a mozzarellou
Pred rokmi sme sa rozhodli s manželom pre Lowcarb stravu. Už som priniesla niekoľko receptov a verím, že chutili.
Čo budete potrebovať na pečivo bez múky?
- 200 g strúhaná Mozzarella
- 40 g Goldesa alebo Lučina
- 120 g mandľová muka (rozmixované mandle )
- 1 vajce
- 10 g prášok do pečiva – bezfosfátový
- Cesnak alebo bylinky podľa chuti
- Semienka na posypanie
Postup prípravy domáceho pečiva
Mozzarellu s Goldesou (Lučinou) rozpustíte pomaly na panvici. Pridáte vajce, mandľovú múku, prášok do pečiva.
Z takto pripravenej masy vypracujeme cesto a bochník rozdelíte na 6 kusov.
Každý kúsok vypracujete do tvaru valčeka, ktorý potom spojíte do kruhu. Takto vám vznikne pečivo v tvare žemličky. Pripravené pečivo dáte na plech vystlaný papierom na pečenie a posypete semienkami. Niekedy sa cesto zvykne trochu lepiť, ideálne je, ak ho spracujete jemne navlhčenými rukami.
Pečivo dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 15 minút pri teplote približne 175 stupňov.
Hotové pečivo je dokonalou náhradou klasického pečiva. Ani nezistíte, že ide o pečivo bez bielej múky. A mimochodom, ak sa vám zdá, že z množstva cesta, ktoré je v recepte uvedené vyšlo iba 6 žemličiek a je vám to pre 4 člennú rodinu málo, nenechajte sa oklamať. Žemličky sú naozaj veľmi sýte a aj chlapovi stačí jedna.
My ich používame aj ako toastové pečivo.
Ešte nikdy nesklamali a aj návšteva si vždy pochutnala.
Dobrú chuť
Autorka je lektorka, koučka, autorka „Bábky, ktoré liečia dušu“
Chcete zanechať autorke odkaz? KLIK – https://www.facebook.com/40plus.sk/posts/1368074936859395
Páčia sa vám LOWCARB recepty? Tu je ďalší zo série:
Tvarohové guľky v hubovej omáčke