Quiche z lístkového cesta s údenou makrelou a opečenými cibuľkami
Ďalší skvelý recept od Petry Nagyovej Džerengovej…
„Asi už viete o mojej vášni pre hotové chladené lístkové cesto – mám ho v chladničke vždy. Vydrží dlho a dá sa urobiť na sladko i na slano. Nahradí aj cesto na quiche, ak nestíhate. Tento recept vznikol úplnou improvizáciou. Ak by som doma mala, pridala by som aj čerstvý syr a viac cibule…“ hovorí Petra a pozýva variť.
Čo potrebujeme na Quiche z lístkového cesta
- 1 balenie chlad. lístkového cesta
- 1 údená makrela 3 ks vajíčok
- 2 kelímky kyslej smotany
- cca 1,- 1,5 dc mlieka
- 100 gr strúhaného parmezánu
- čerstvo mleté čierne korenie
- soľ, olivový olej
- 3 (pokojne aj 5) cibúľ
Ako na to:
Očistené cibule prekrojíme napoly a reznou stranou dolu opražíme pár minút do zlata, neprevraciame. Odstránime z údenáča kosti a rozoberieme na menšie kúsky. Rozmiešame vajíčka so smotanou, korením, parmezánom a mliekom (nebojte sa, že je to príliš tekuté), pridáme rybie kúsky.
Lístkové cesto vložíme do formy, položíme naň papier na pečenie, vysypeme suchou fazuľou a predpečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 8-10 minút.
Oodstránime papier s fazuľou, vylejeme na cesto plnku a vložíme opečené cibule. Následne zapečieme v rúre ešte cca 35 minút. Podávame so zeleninovým šalátikom.
Dobrú chuť!
Viac receptov od Peti, ale aj inšpiráciu zo života, nájdete na jej INSTRAGRAME
Ste gurmán? Ako jesť a nepriberať?
Pozrite sa na to, čo hovorí známy tréner a motivátor – Maroš Molnár.