fbpx

Quiche z lístkového cesta s údenou makrelou, opečenými cibuľkami a čerstvým syrom

Quiche z lístkového cesta s údenou makrelouQuiche z lístkového cesta s údenou makrelou a opečenými cibuľkami

Ďalší skvelý recept od Petry Nagyovej Džerengovej…

„Asi už viete o mojej vášni pre hotové chladené lístkové cesto – mám ho v chladničke vždy. Vydrží dlho a dá sa urobiť na sladko i na slano. Nahradí aj cesto na quiche, ak nestíhate. Tento recept vznikol úplnou improvizáciou. Ak by som doma mala, pridala by som aj čerstvý syr a viac cibule…“ hovorí Petra a pozýva variť.

Čo potrebujeme na Quiche z lístkového cesta

  • 1 balenie chlad. lístkového cesta
  • 1 údená makrela 3 ks vajíčok
  • 2 kelímky kyslej smotany
  • cca 1,- 1,5 dc mlieka
  • 100 gr strúhaného parmezánu
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • soľ, olivový olej
  • 3 (pokojne aj 5) cibúľ

Ako na to:

Očistené cibule prekrojíme napoly a reznou stranou dolu opražíme pár minút do zlata, neprevraciame. Odstránime z údenáča kosti a rozoberieme na menšie kúsky. Rozmiešame vajíčka so smotanou, korením, parmezánom a mliekom (nebojte sa, že je to príliš tekuté), pridáme rybie kúsky.

Lístkové cesto vložíme do formy, položíme naň papier na pečenie, vysypeme suchou fazuľou a predpečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 8-10 minút.

Oodstránime papier s fazuľou, vylejeme na cesto plnku a vložíme opečené cibule. Následne zapečieme  v rúre ešte cca 35 minút. Podávame so zeleninovým šalátikom.

Dobrú chuť!

Petra Nagyová Džerengová

Viac receptov od Peti, ale aj inšpiráciu zo života, nájdete na jej INSTRAGRAME 

Ste gurmán? Ako jesť a nepriberať?

Pozrite sa na to, čo hovorí známy tréner a motivátor – Maroš Molnár.

Mohlo by vás zaujímať