fbpx
Pri Low Carb ide o zmenu životného štýlu

LOWCARB BROWNIE podľa Zuzky Almáši Koreňovej

Pri spôsobe stravovania LOWCARB  si treba uvedomiť vysoký podiel vlákniny a bielkovín. Nie sú to rýchle cukry, po ktorých sa veľmi ľahko a rýchlo priberá. Tieto jedlá sú sýte a napriek tomu sa po nich človek vôbec necíti unavený. Stačia aj menšie porcie, a to vďaka svojmu zloženiu.

Poďme teda na LOWCARB BROWNIE

Korpus
– 3 uvarené veľké cvikly
– 4 celé vajcia
– 200 g mandlová múka (mixujem mandle v mixéri)
– 150 g kakao
– 1 kopcovitá ČL škorica
– 100 g rozpustené maslo
– 1 kopcovitá ČL bezfosfátovy prášok na pečenie alebo jedlá sóda bezfosfátova (je oveľa jemnejšia než bežná)

Postup

Cviklu je potrebné rozmixovať s vajíčkami, zmiešať s ostatnými surovinami a upiecť (na spodok formy dávam papier na pečenie, boky vytieram maslom). Do tohto konkrétneho koláča som pridala ešte asi 200 g nasekaných rôznych orechov. Podľa toho čo som mala doma. Pečiem 50 min/ 170 st.

Poleva

Moju polevu tvorí veľmi jednoduchá kombinácia čokolády a masla. Z tejto masy vytvoríte kôrku, ktorá vám koláč pekne prikryje a zjednotí. Ja dávam horkú a na ešte horúci korpus. Používam aspoň 70% čokoládu a kúsok masla. Na vrch môže ísť drobné ovocie.

Dobré pochutnanie!

Zuzana Almáši Koreňová

Autorka je lektorka, koučka, autorka „Bábky, ktoré liečia dušu“

LOWCARB BROWNIE podľa Zuzky Almáši Koreňovej

Ak uvažujete nad LOW CARB, zistite si všetky informácie. Tak, ako píše Vlado Zlatoš 

Pri Low Carb ide o zmenu životného štýlu (čiže aj myslenia a osobnosti), nie dočasnú diétu, pretože na krátke obdobie sa nízkosacharidové stravovanie neopláca realizovať. Najväčšie zdravotné benefity sa, najmä z metabolického (mitochondriálneho) pohľadu, dostavujú až po niekoľkých mesiacoch. Stravovanie však musí byť dobre nastavené v synergii s pohybom.

Dobre nastaviť tento typ stravovania a životného štýlu je možné až potom, keď človek odstráni informačnú asymetriu (nedostatok vedomostí) a dôležité postupy čerpá aj od vzdelaných osôb, ktoré majú praktické skúsenosti. Preto sa často stáva, že ľudia “vhupnú” do realizácie lowcarb aj bez toho, aby si problematiku preštudovali a potom sa sťažujú, že im tento štýl stravovania neprospel, alebo dokonca si spôsobili nejaké dočasné problémy.

Ľudské telo je však veľká “atómová elektráreň”, v ktorej sa neopláca stláčať hocijaké gombíky z nevedomosti.
Celý článok nájdete tu: https://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/zaklady-lowcarb-stravovania.html

Ak rozmýšľate, že chcete zmeniť svoje návyky a naštartovať sa a reštartnúť, poďte s nami na REŠTART…

Víkendový Reštart tela a mysle september 2020

 

Podporte knihu o tom, ako si budovať finančnú rezervu v predpredaji. Ďakujem. Martina Valachová