Pripravte si spolu s nami: Klasický veľkonočný baranček originálny recept od Janky Turanskej

Klasický veľkonočný baranček originálny recept

Klasický veľkonočný baranček originálny recept

Obdobie Veľkej noci je pre mnohé gazdinky výzvou.

Kuchyňa sa často zmení na menšiu gastronomickú prevádzku. V mnohých rodinách si tieto veľkonočné sviatky  jari nevedia predstaviť bez niektorých koláčov či jedál. Patrí sem aj klasický veľkonočný baranček Originálny recept máme od Janky Turanskej. Pripravte si ho spolu s nami.

Čo budeme potrebovať na prípravu?

Cesto na veľkonočného barančeka – ingrediencie

  • 3 vajíčka
  • 150 g práškového cukru
  • 5 polievkových lyžíc oleja
  • 5 polievkových lyžíc horúcej vody
  • 1 vanilkový cukor
  • 150 g polohrubej múky
  • 1 kávovú lyžičku prášku do pečiva
  • 1 zlatý klas
  • 1 kávovú lyžičku citrónovej kôry

Na ozdobenie barančeka

  • Hrozienka
  • Vanilkový cukor

Postup prípravy veľkonočného barančeka

Najprv vyšľaháme penu zo žĺtkov, do ktorých sme pridali cukor, olej a horúcu vodu. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Pridáme zlatý klas a citrónovú kôru a presypeme do pripravenej peny zo žĺtkov.

Do bielkov, ktoré máme v inej nádobe pridáme štipku soli a vyšľaháme na tuhý sneh. Sneh potom pomaly zapracujeme do pripraveného cesta. Takto spojené cesto na barančeka prelejeme do formy, ktorú sme si predtým vymastili a vysypali múkou. Pečieme pri teplote 180 – 185 stupňov približne 40 minút.

Klasický veľkonočný baranček originálny recept - vyklopenie z formy

A sme vo finále

Po upečení barančeka necháme vychladnúť a potom už len vyklopíme z formy a samozrejme aj dozdobíme. Môžete použiť aj stužku okolo krku.

Krásne sviatky!

Jana Turanská

Viac receptov nájdete v našej rubrike: Recepty s príbehom tu:

https://www.40plus.sk/category/recepty-s-pribehom-co-dnes-varit/

Ak radi varíte alebo pečiete, zašlite nám váš overený recept do redakcie. Radi ho uverejníme.

Mohlo by vás zaujímať