fbpx

Tento recept na domáci zemiakový chlieb sa naozaj oplatí vyskúšať. Len sa po ňom zapráši…

Domáci zemiakový chliebAKO SI UPIECŤ domáci zemiakový chlieb? 

Podľa tohto receptu si zvládne upiecť domáci zemiakový chlieb naozaj každý. Vyskúšajte a neobanujete…

Čo potrebujeme na zemiakový chlieb – ingrediencie

  • 1 kg hladkej múky
  • 300 g varených zemiakov v šupke, ošúpané a nastrúhané na jemno
  • 2 lyžičky soli
  • 3 lyžice octu
  • 1 lyžica rasce
  • 1 kocku droždia

Postup prípravy 

Kocku kvasníc dáme rozpustiť do 500 ml vlažnej vody a vlejeme do misy k ostatným surovinám podľa zoznamu vyššie. Vymiesime hladké nelepivé cesto a prikryjeme utierkou. Necháme kysnúť 1 hodinu.

Zoberieme cesto a rozdelíme ho na 2 polovice. Vyváľame 2 bochníky, dáme na plech a ponarezujeme z vrchu. Môžeme aj posypať kmín do zárezov. Prikryjeme utierkou a necháme podkysnúť 20 minút. Medzi tým rozohrejeme rúru na 225 °C. Vykysnuté bochníky odkryjeme a dáme do rozohriatej rúry a pečieme 225°C 15 min. Potom stiahneme teplotu na 150°C a dopekáme ešte cca 45 minút. Po upečení ešte horúci domáci zemiakový chlieb potrieme vodou.

Dobrú chuť – u nás sa za týmto chlebom len tak zapráši.

Martin Krekáň, zdroj – znovuspolu.com

Mohlo by vás zaujímať