Bylinková omáčka z medvedieho cesnaku
Pomaly začína sezóna medvedieho cesnaku. Jar už cítiť vo vzduchu. Máte radi medvedí cesnak? Ak áno, možno vám padne vhod tento recept – bylinková omáčka z medvedieho cesnaku, ktorá je vhodná k rôznym jedlám, ako príloha.
Čo budete optrebovať na prípravu bylinkovej omáčky z medvedieho cesnaku?
- 2 hrste nadrobeného medvedieho cesnaku
- 1 PL olivového oleja
- Himalájsku soľ podľa chuti
- Muškátový orech – strúhaný, podľa chuti
- 2 dl suchého bieleho vína
- 2 PL makového mlieka
- hrsť semienok
Postup prípravy omáčky
Hrsť semienok (sezam, slnečnica, tekvica, mandle, liesky, chia, quinoa, canihua, ale pokojne mandle, orechy, lieskovce ….) a všetky ostatné ingrediencie dajte do silného mixéra. Mixujete asi minútu, kým dostanete omáčku.
Toutu omáčkou je možné zalievať čerstvý zeleninový šalát. Alebo môžete použiť túto omáčku k prírodnému rezňu či k pečenej rybe …
Na zdravie!
Viac receptov z medvedieho cesnaku od Eniris, nájdete tu: https://www.eniris.eu/sk/medvedie-recepty
Ako si pripraviť rybu s bylinkami na grile?
Pripraviť si hodnotný obed alebo večeru, keď máte po ruke kvalitné ryby, nie je žiadna veda. Tu je recept, ktorý mi poslala Andrea Šimová.
Ako si pripraviť rybu na grile – Pražma a Morský vlk s bylinkami