Ako si pripraviť likér, ale aj polievku z medvedieho cesnaku…
Sezóna medvedieho cesnaku je stále aktuálna. Pokračujeme v receptoch, ktoré si môžete pripraviť spolu s nami. Recepty sú to overené priamo od Eniris, ktorej príbeh nájdete tu: https://www.eniris.eu/sk. Dnes máme pre vás likér, ale aj polievku.
Poďme teda na to…
Likér z medvedieho cesnaku
Odšťavíte 5 – 6 hrstí medvedieho cesnaku, k šťave pridáte pol litra kvalitného alkoholu (domácu pálenku, žitnú, vodku alebo gin) a 2 dcl medu. Pri dozrievaní likéru vzniká usadenina, z ktorej môžete likér po jednom mesiaci zliať. Hotovo. Chutí zaujímavo dobre.
Polievka z medvedieho cesnaku
Pripravujete ju úplne rovnako ako špenátovú polievku alebo bežný špenát.
Naplníte hrniec medvedím cesnakom, trocha osolíte, pridáte 2 PL olivového oleja, podlejete vodou, pridáte veľkú nakrájanú cibuľu. Uvaríte všetko do mäkka, zmixujete tyčovým mixérom, posypete zázvorom. Potom pridáte cca 1 dcl makového alebo mandľového mlieka, ešte krátko zmixujete, dosolíte podľa chuti.
Polievku podávam s praženými píniovými orechmi alebo sezamom. Zahusťujem iba rozšľahanými vajcami.
Dobrú chuť
Eniris
Spracovala: Martina Valachová