Ako odstrániť pesticídy a baktérie z ovocia a zeleniny, aby boli bezpečné na konzumáciu?

Ako odstrániť pesticídy a baktérie z ovociaAko odstrániť pesticídy a baktérie z ovocia a zeleniny, aby boli bezpečné na konzumáciu?

Veľa sa dnes píše o tom, že povrch zeleniny a ovocia je upravovaný, aby sa zelenina a ovocie neskazili. Ako odstrániť pesticídy a baktérie z ovocia a zeleniny, aby boli bezpečné na konzumáciu? Niektorí ľudia dokonca odmietajú jesť ovocie a zeleninu, pretože sa boja, aby si neublížili. Prípadne nevedia, ak si kúpia produkty na trhu, či neboli ošetrené postrekom pred konzumáciou v lehote kratšej, ako je odporučené na postreku od výrobcu. Ja mám zabehnutý postup a dole uvádzam aj vedecké podklady (linky). Možno bude tento postup pre vás užitočný…

Roky sa zaoberám vplyvom esenciálnych olejov na lepší život človeka…

Asi ste sa už stretli s mojimi videami či článkami. Na tému chémie som robila aj 3 podcasty s Martinou – podcast ODznova. Niektorí mi hovoria, že som témou posadnutá. Nuž, nevadí, každý človek je v živote niečím nadšený. Že? Ak vás téma zaujíma, čítajte ďalej. Ak nie, vypnite. Ale potom sa nedozviete, čo naozaj funguje na čistenie ovocia a zeleniny…

Moje recepty…

Recept 1: Sóda bikarbóna  s citrónovým esenciálnym olejom

Ingrediencie:

  • 1 lyžica sódy bikarbóny
  • 10 kvapiek citrónového esenciálneho oleja
  • 2 šálky vody ideálne destilovanej alebo filtrovanej

Postup:

Vo veľkej miske alebo v dreze zmiešajte vodu, ocot a sódu bikarbónu. Opatrne, pretože zmes bude šumieť. Pridajte citrónový esenciálny olej a jemne premiešajte. Ponorte ovocie a zeleninu do roztoku. Nechajte ich máčať približne 10-15 minút.

Dôkladne opláchnite studenou vodou a nechajte uschnúť na čistej utierke pred skladovaním.




Mám aj ďalšie recepty. A nielen na ošetrenie zeleniny a ovocia… Vyplňte formulár a prepojíme sa…


 

Tieto recepty používajú bežné domáce ingrediencie na vytvorenie účinných a prírodných čistiacich prostriedkov na vaše ovocie a zeleninu. Pomáhajú odstrániť pesticídy, nečistoty a baktérie, čím zabezpečujú, že vaša zelenina a ovocie je bezpečná na konzumáciu.

Ako odstrániť pesticídy a baktérie z ovocia

Ďalšie zaujímavé informácie a linky  dokladujúce účinnosť využitia týchto „domácich prostriedkov“

Samú seba som prekvapila, vzhľadom na to, že samotná sóda bikarbóna je tak lacná, že kto by to chcel študovať a dokladovať, analyzovať ( kto však hľadá nájde – niekoľko príkladov na ilustráciu a ďalšie bádanie nižšie).

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27812356/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11556909/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31627345/

Sama používam vysokoúčinné čisté esenciálne oleje, ktoré majú dokladovateľný antibakteriálny, antivirotický, antiplesňový účinok. Príkladov a výskumov, dokonca aj vedcov z našej SAV ( Slovenskej akadémie vied na túto tému je mnoho)

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37686938/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30653350/

Dôležitá poznámka:

„Tento záznam a protokol obsahuje osobné názory a výroky autora, ktoré majú informatívnu povahu a prezentujú osobnú skúsenosť autora, ktorá je neprenosná. Produkty uvedené v tomto  zázname sú rastlinného pôvodu, sú určené na indikácie overené výhradne dlhodobým používaním.“

V prípade otázok ma určite kontaktujte. 


Napísala a odskúšala: Mirka Števková – bylinkárka, aromaterapeutka a blogerka (stevkovamirka@gmail.com )

Pripravila: Martina Valachová

Mohlo by vás zaujímať